Tuesday, January 3, 2017

Untuk semua gadis dan wanita

Kalau dulu time sekolah, memang tak pernah amek port pasal nak jaga diri. Budak-budak kannn. Pergi sekolah, muka pon serebeh, tudung senget-benget. Petang-petang main kejar-kejar,main rounders,main baling selipar dengan kawan-kawan lelaki pulak. Berpeluh sememeh pon takdehal. Bila dah masuk universiti, haa time ni dah pandai lah melawa sikit. Nak ikut trend semasa konon nya. Baru reti nak jaga penampilan sikit. Time ni semangat ah pakai shawl lilit-lilit. Ehehe. 


Bila dah nak kawen lagi ah rasa memang kena jaga penampilan luar dan dalam. Lagi-lagi bahagian V-zone. Memang kena jaga betul-betul dan basuh dengan  'feminine wash' yang betul. Tak boleh guna sabun biasa je. Kita bukan macam lelaki ye, satu sabun tu boleh guna untuk seluruh badan. Sabun mandi pon boleh jadi syampu. Apadehal. Lelaki kan. Tu pon bersyukur dah dia mandi. Hahaha. Kalau perempuan tak boleh main bedal je. Sabun kena lain, scrub lain, syampu lain, feminine wash of course lain.


Sebagai wanita kena lah jaga penampilan. Lagi-lagi yang dah kawen, kena jaga luar dalam. Baru lah suami terlebih saiyang. Ehehe. Yang tak kahwin pon kena jugak jaga penampilan. Jangan dekat luar je cantik mekap, rambut kepuk or berhijabista. Tapi dekat dalam tak jaga lansung. Oh no no no. Tak elok begitu ye. Kena lah jaga luar dan dalam secara adil dan saksama ok? Gituuuu. ๐Ÿ˜ 


Bahagian V-zone ni sensitif sikit. Tak sama dengan bahagian badan kita yang lain. Sebab tu kita kena jaga betul-betul. Trust me, kalau kita jaga dari awal, lagi-lagi dari zaman anak dara, mesti tak ada masalah kegatalan, keputihan dan bakteria. Kalau muka cantik mekap dan pakaian stylo gila tapi V-zone berbau, memang sangat lah tak sesuai hokayyy.


V-zone ni lah tempat kita nak melahirkan anak. Sepanjang hidup memang kena jaga all the time. Penjagaan wanita ni walaupun nampak remeh tapi sebenarnya amat penting lagi-lagi untuk yang bakal berkahwin dan sudah berkahwin. Nak cakap pasal penjagaan wanita ni macam sensitif sikit tapi kalau nak malu memang sampai bila-bila kita takkan tahu macam mana nak jaga dengan rapi ye dak? 




So aku nak share satu produk khusus untuk semua gadis dan wanita di luar sana iaitu Lactacyd. Haaa semua jenis aku ada ni. Ehehe.

Kita ni dah semakin matured, older dan berdikari, kita pon kena lebih teliti jaga V-zone dengan Lactacyd, the best product untuk feminine wash dalam pasaran. So,kita dapatlah present diri kita kepada suami the best of diri kita dan dalam aspek lain kehidupan jugak ya. 


Lactacyd ni diperbuat dari Milk Essences supaya kita boleh menjaga V-zone secara semulajadi. Milk Essences ni ada lactoserum and lactic acid untuk membersih dan protect bahagian V-zone. Semua produk Lactacyd dapat membersihkan kawasan V-zone secara lembut dan memang dirumuskan untuk membantu mengekalkan keseimbangan pH kawasan intim untuk pastikan ia sihat.Paling penting bersih dan selamat digunakan untuk semua peringkat usia.


Lactacyd ni memang  "Pilihan serasi Saya". Sangat berbaloi kalau beli sebab satu botol, 250ml tu boleh guna 100 kali untuk mencuci.


Suka Lactacyd ni sebab dia daripada bahan semulajadi dan dia sangat lah lembut. Lactic acid dan lactoserum ni ada dalam semua jenis range Lactacyd. Sebab tu lah Lactacyd  selamat dan selesa diguna setiap hari!  Setiap wanita ni kan mempunyai keperluan intim yang berbeza dan perlukan satu penyelesaian unik yang terbaik. Sebab tu lah Lactacyd ni ada 6 varian bagi wanita untuk dipilih. Boleh lah pilih yang mana sesuai dengan lifestyle korang.

The 6 variants of Lactacyd are:

•White Intimate – For the Stylish 
-Benefit: fairer skin within 4 weeks

•Revitalizing – For the Cheerful and busy women in need of relaxation 
-Benefit: Use 2x daily for smoother and firmer skin in 12 weeks; 80% experience skin firming


•All Day Fresh – For the adventurous 
-Benefit: Specially formulated with extra herbal essences for long-lasting freshness

•Soft & Silky – For the Ultra Feminine
-Benefit: Enriched with 10% extra milk for extra moisturisation to nourish and smoothen V

•Feminine Hygiene – For the Practical Lady 
-Benefit: Give your V natural care and protection for extra-care days with a balanced pH level, 24/7. Keep itching, irritation and odor away with delicate care and protection

•Cool & Fresh – For those who are on the go and sporty
-Benefit: Stay and energized with the cooling freshness of natural non-drying menthol essences

•Each variant comes in the following sizes:
Feminine Hygiene: 60ml, 250ml
All Day Fresh: 60ml, 250ml
Soft & Silky: 60ml, 150ml, 250ml
White Intimate: 60ml, 150ml, 250ml
Revitalizing: 60ml, 150ml, 250ml
Cool & Fresh: 150ml
•100x washes for each 250ml Lactacyd bottle


•Suggested use: pour 2.5 ml, or about a thumb size on to your palm and use as an external intimate wash. Then rinse thoroughly.


My favourite! Lactacyd Cool & Fresh.

Aku suka bau Lactacyd ni sebab sangat-sangat lembut. Wangi sangat tapi soft je bau dia.Lepas cuci dengan Lactacyd ni terus rasa segar. Pulak-pulak yang ni dia ada rasa menthol. Sejuk je.


Tekstur dia agak likat. Korang hanya perlu sedikit saja untuk guna. Sikit pon dah boleh bersihkan seluruh kawasan tu.
Sebab 250ml bottle = 100x washes!





Boleh dapatkan produk ni dekat Giant untuk enjoy 250ml @20% off!

Serious korang kena try. Boleh ambil FREE sample jugak dekat SINI .Yayyy! ๐Ÿ˜Š 

By the way, you're welcome. Hehe.



12 comments:

  1. well known brand ;) tak pernah try lagi...

    ReplyDelete
  2. perempuan macam2 kene jaga kan. hehe. tu sebab banyak nau cerewetnya. :P termasuklah diri yang menulis komen. haha

    ReplyDelete
  3. yay! :) ada sample free :) terima kasih,bagitau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila ler ambil sample free sementara tengah free tu. ehehe

      Delete
  4. skang ni dah mcm2 pencuci v ada..kdg pening amik jelah ni..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. nasib baik lactacyd ni memang best ๐Ÿ˜„

      Delete
  5. Nak bagi wife try lah nanti... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh ambil sample dulu dekat link atas tu bagi wife try ๐Ÿ˜Š

      Delete
  6. lelaju klik link free sampel.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila lah klik lelaju sample free sementara tengah free. heee ๐Ÿ˜

      Delete