Monday, February 13, 2017

Travel: Bangkok , Thailand (Part 1)



Nak pergi ke Thailand ni tak ada plan pon.
Main redah je ni.
Tetiba rasa nak berjalan dan nak belanja satu family pergi travel. 
So belanja lah semua orang ke Thailand. 
Ajak pergi travel semua laju je nak berjalan. 
Lagi-lagi kata nak belanja semua tiket flight dengan penginapan sekali. 
Haa confirm semua nak ikut pergi. Hehe.
 7 orang dewasa + 1 Han.
Naik Air Asia.
Tiket flight semua RM3059. 


Dekat airport nak tunggu masuk kapal terbang.

Dalam flight pantang nampak makanan Han ni. Asal pramugari lalu bawak troli makanan. Terus tunjuk makanan suruh beli kan untuk dia. πŸ˜‚

Sampai dah Bangkok. 
Perjalanan ke Bangkok dalam 2 jam 15 minit.
Tapi ramai gila manusia nak masuk Bangkok ni.

Sardin je muka menunggu nak masuk Bangkok ni.

Sekali nampak priority lane dekat hujung. Tak perasan mula nya.
 Sekali ternampak ada satu family ada anak kecik menonong pergi lane hujung sekali. Apa lagi aku pon follow je lah. Dah adik aku pregnant, aku pon ada Han. Tapi saje je lah semua satu family suruh beratur sama. Tapi nasib baik parents pon semua lepas je lalu priority lane. So yayy tak payah beratur panjang-panjang sambil buat muka sardin πŸ˜…


Dekat airport terus beli sim card. 
Aku ambil yang seminggu punya.
Harga 199 Baht. 
Tapi agak lembap line dia ni.
Setakat nak buat google-google ok lah.
Nak upload gambar ke video ke tunggu dekat hotel je lah.

Dah beli sim card terus satu family menuju ke tempat penginapan.

Duduk dekat Belle Condo. Ada 3 bilik. Memang sesuai lah untuk kitorang satu family 8 orang.




Living room dia memang besar dan selesa ah. Aku satu family ni memang suka main terup. So memang sesuai lah ada living room besar camni nak main terup. Hehe.

Agak-agak ada sesiapa rasa tak nak tidur atas katil bilik,nak tidur atas sofa living room ni pon boleh.


Ni bilik master bedroom

Master bedroom besar. Katil king size.


Toilet dalam bilik Master bedroom.

Ada bathtub.

Washing machine pon ada. 

Free shampoo and shower gel. 
Aku memang suka betul sabun dan syampu besar-besar macam ni.

Katil Queen size dekat second bedroom.

Single bed dekat third bedroom.



Ada kitchen jugak. Yang rajin masak boleh ler memasak.

Dining table.

Kettle, drinking water, instant cofee and tea semua ada.

Hair dryer ada.



Yang paling penting benda ni ye. High-speed FREE WiFi. Ni wajibulghunnah kena ada. Nasib baik Internet dia memang laju. 

Duduk sini 1 malam dalam RM560. 
Kitorang duduk sini 3 malam. 
Total 3 malam campur service fee semua bayar dalam RM2095.

Untuk nak bagi satu family selesa memang best lah duduk sini. Memang besar dan selesa sangat.

Lobby dia.


Amboi amboi. Ingat Han omputeh LOTS OF MIX ke nak pakai kasut dalam rumah ni? Heppp.


Buat aktiviti apa dekat Thailand ni nanti cerita next entry.


Bersambung....








31 comments:

  1. wah best nya ! bleh tngok next post dari cik epal ni :)

    ReplyDelete
  2. Amboi ikut tema betul baju Han, naik flight terus pakai baju ala2 pilot gitu haha.

    http://anothersyed.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Besar dan lawa living room dia. Kira suit la dengan harga.

    ReplyDelete
  4. Wah bestnyeee dh blk ke blm tuuu hihi

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. memang besar. Sesuai kalau bawak family 😊

      Delete
  6. Tq cik epal..mmg entry yg ditunngu2..sept nnt sy nk ke sana..mmg tgh survey2..dari airport ke hotel..sewa teksi ke cmne ye..waiting for your next entry ya...tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari airport ke hotel, orang tempat menginap tu memang dah sediakan transport 😊

      Delete
  7. Alahai sweet little Han, tetap maintain cute....

    ReplyDelete
  8. cantik betul hotel dia sesuai utk family ramai

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sesuai untuk family. Kalau berdua je dok sini memang membaziaq πŸ˜„

      Delete
  9. wah bestnye...nmpk pun selesa bilik tu...

    ReplyDelete
  10. Replies
    1. memang banyak benda nak cerita ni hehe πŸ˜„

      Delete
  11. memang selesa sangat ni..sesuai untuk family besar

    ReplyDelete