Sunday, July 9, 2017

Panggung wayang boleh bawak anak dan baby !



Aku selalu jugak bawak Han masuk panggung wayang. Dari dia kecil aku bawak, sampai besar ni dia memang dah biasa dengan panggung. Kalau masuk panggung, kan gelap. Sure dia akan tidur punya. 


Tapi sekarang ni baru aku tahu dah ada panggung wayang khas untuk bawak anak dan baby. Waaa cambest je. Confirm kalau anak melalak ke,tanya macam-macam ke, tak ada yang pandang slek. Hehe. Confirm semua memahami. Teruja jugak aku nak try masuk panggung kids friendly macam ni.



Memang cantekkk sangat lah tu bila dapat tengok minion. Favourite Han ni! 😎 

Haritu aku ada pergi Family Friendly Special Screening. Excited sebab first time nak masuk panggung wayang yang kids friendly ni.

Banyak makanan untuk kids. Deco pon comel.

Pegang tangan minion.

Peluk minion pulak.


Sebelum movie start ada games and activities. 
Han nak buat sand art.


Memang suka dia lah main-main pasir ni.

Wayang nak start dah. 
Tengok! Semua bawak kids. 
Oh ye. Kalau adult nak masuk dalam ni, memang wajib kena bawak anak. Baru boleh masuk.

Kalau ada anak, better masuk Family friendly cinema ni sebab: 


πŸ’™Crying babies and running toddlers are allowed
πŸ’™Brighter halls so you can keep an eye of your kids
πŸ’™Kids can cheer, laugh, play and even make new friends
πŸ’™Kids can scream and shout, and let it all out
πŸ’™Diaper-changing station is available for parents’ convenience.


Panggung wayang ni tak segelap panggung wayang biasa. Lampu tak semua tutup. Bagus lah kan sebab kita boleh nampak anak kita buat apa.

Kids pon boleh buat kawan baru. Kemain suka dapat tengok minion Han ni.


Kalau nak tukar pampers pon jangan risau sebab ada diaper-changing station dekat dalam  ni.

Minion comel. Hihi.




Family Friendly ni available dekat semua TGV Cinemas locations, nationwide. Family Friendly session ni memang exclusive untuk parents yang nak memperkenalkan the best dan paling enjoyable cinematic experience to their kids. Sekarang ni parents boleh bawak anak-anak tanpa risau dengan jelingan orang sekeliling, both parents dan anak anak boleh enjoy the movie. Ehehe. 

Incase you guys missed out the Family Friendly Special Screening, boleh tengok video ni.

Now you guys boleh bawak your kids to watch Despicable Me 3 di Family Friendly, boleh beli tiket di sini:
  

Good news, now I will be giving away free Family Friendly movie passes so you guys boleh bawak anak-anak dan enjoy the movie di Family Friendly session.
Macam mana nak menang movie passes? Check out my Instagram on how to win the movie passes. Boleh komen pos ni dekat instagram kalau nak dapat FREE tiket!<2nd instagram="" link="" photo="" update="">

First time tengok wayang dekat Family Friendly hall at TGV Cinemas dgn Han. Yang best nya Family Friendly hall ni untuk parents with toddlers, dan kids boleh walk around, lari2 dan make friends dengan kids yg lain. Lampu dia pun tak segelap hall yang biasa so kita still boleh tengok anak kita tengah buat apa. Audio pon lebih lembut sesuai untuk kids. Ada tempat changing diapers jugak dalam ni. Kalau anak nangis ke bising ke memang tak kan ada yang pandang slek. Haha. Sebab dalam ni semua parents. So paham lah kan perangai budak-budak. . Now, aku nak bagi FREE tickets untuk Family Friendly session. Ada 5 pemenang yang akan dipilih. Setiap pemenang akan dapat 3 passes untuk 2 adults and 1 child OR 2 kids and 1 adult. So you guys boleh have a bonding session with your kids sambil enjoy the movie! Korang nak tak? Just komen kenapa korang nak free tickets to Family Friendly session di TGV Cinemas dan hashtag #TGVCinemasFamilyFriendly dan #LetUsTakeYouToTheMovies ! Contest tamat 15 July 2017. Sekarang Despicable Me 3 is showing in Family Friendly, boleh dapatkan tiket di sini! https://www.tgv.com.my/showtimes/by-movie.html?movieId=HO00006559
A post shared by Cik Epal 🍎 (@cikepal06) on

28 comments:

  1. Nak join tapi xde anak lagi hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bawak lah anak buah. Kalau ada hehe πŸ˜†

      Delete
  2. seronok .. parents and anak semua selesa nak tengok wayang ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang selesa. Sebab tak kan ada yang akan pandai slek kalau anak buat hal.Haha πŸ˜†

      Delete
  3. ada jugak panggung wayang yang boleh bawa anak kecil..

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. Memang suka lah dia. Ada geng dalam tu πŸ˜„

      Delete
  5. geram sangat tengok han yang comel ni. ^^

    ReplyDelete
  6. bestnya.. lepas ni tak adalah masalah lagi kalau nak bawa budak2 kan..
    bagus betul panggung wayang ini.. alert dengan demand customer.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sesuai panggung wayang ni untuk parents and kids πŸ˜„

      Delete
  7. memang bagus ada panggung khas macam ni..

    ReplyDelete
  8. wow....mmg bagus nih...
    kalau tak agak ssh jgk nk bwk bdk2 msk panggung, lagi2 jns bdk yg banyak tanya mcm aiyan, msti mlt dia bising je

    kalau ada panggung wayang gini, selesa skit utk kita n bdk2 jgk

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang sesuai pon untuk kids. Kalau dia banyak tanya pon ok je. Dalam panggung ni tak kisah πŸ˜„

      Delete
  9. adeh. belum berani nak bawak anak masuk wayang. takut diarang pulak yang buat wayang tu nanti. hahahhaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Try panggung kids friendly macam ni. Depa buat wayang pon tak kan ada yang marah hehe πŸ˜„

      Delete
  10. Bagus lah camni kan. Senang laki bini yang ada anak kecik2 nak pergi panggung

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang target untuk parents with kids πŸ˜„

      Delete
  11. Pernah nampak tgv ada friends and family punya hall cinema tapi belum pernah try g lagi. Lepas nie boleh lah Nadia bawak anak buah tgk movie . Nak bawak anak sendiri belum ada anak lagi hihi =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syarat dia memang kena ada sorang budak nak masuk panggung ni. Bawak anak buah pon boleh je πŸ˜„

      Delete
  12. wah bestnya dulu2 ssh naa nk bawa baby hehe
    cute la han tuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang dah senang bawak anak masuk wayang πŸ˜„

      Delete